Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού

Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού Συγγραφέας: εγω

 

Στο μικρό χωριό του Σάιρ δεν έχει ξημερώσει ακόμα. Την ηρεμία της νύχτας διακόπτουν μόνο τα ροχαλητά των μικροσκοπικών Χόμπιτ που κοιμούνται ήσυχοι. Ο νεαρός Φρόντο, όμως στριφογυρίζει νευρικά στο κρεβάτι του. «Τι μπελάς κι αυτός να έχω στην κατοχή μου το Ένα Δαχτυλίδι, τον πανίσχυρο εξουσιαστή όλων των Δαχτυλιδιών», σκέφτεται με το αθώο χομπιτο-μυαλό του. «Τι θα συμβεί αν ο Άρχοντας του Σκότους το ανακαλύψει; Πρέπει να το εξαφανίσω αμέσως!».

Πράγματι, μαζί με τους συντρόφους του ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στη χώρα του εχθρού, στη Μόρντορ, για να καταστρέψουν το Δαχτυλίδι στο βουνό της Φωτιάς. Δε σκέφτηκαν όμως ότι τίποτα δεν ξεφεύγει από τις δυνάμεις του Κακού. Έτσι δέχονται επίθεση από τους στρατιώτες Ορκ...

Ο πρώτος τόμος της τριλογίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ. Το αριστούργημα του Τόλκιν για τη θρυλική συντροφιά των Χόμπιτ, τον Άρχοντα του Σκότους και το πανίσχυρο Δαχτυλίδι. Η αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας...

Το βιβλίο ανοίγει σε χαρούμενο κλίμα ώπου ο γνωστός μας Μπίλμπο Μπάγκινς ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 111στά γενέθλια του και ετοιμάζει ένα μεγάλο πάρτυ όπου όλοι είναι καλεσμένοι. Σύντομα όμως θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί σκοποί του αφού είναι έτοιμος να αποσυρθεί από τον κόσμο και τις περιπέτειες.

Όχι όμως πριν παραδώσει - η αλήθεια είναι χωρίς την απόλυτη θέληση του - το Ένα Δαχτυλίδι, στον αγαπημένο του ανιψιό Φρόντο Μπάγκινς, ο οποίος με τη βοήθεια του καρδιακού του φίλου Σαμ Γκάμκη και του Γκάνταλφ θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που σκοπό έχει να πάρουν απαντήσεις τόσο για τη φύση του Δαχτυλιδιού όσο και για τις περίεργες κινήσεις και το κάλεσμα στρατευμάτων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μέσης-Γης από τον Σόρον.

Με την καθοδηγήση του Έλροντ σχηματίζουν τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού η οποία αποτελείται από τους Γκάνταλφ, Φρόντο, Σαμ, Μέρρυ, Πίππιν, Άραγκορν, Μπόρομιρ, Γκίμλι και Λέγκολας, και κατευθύνονται προς την Μόρντορ με έναν και μοναδικό σκοπό: Να καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι πριν αυτό τους διαφθείρει. 

 Εδώ μπορεί να τοποθετηθεί ο,τιδήποτε. Ελεύθερος χώρος.